BO UTOMLANDS


MÄKLARRINGEN EXPANDERAR I SPANIEN

maklarrringen spanien

Det svenska intresset att köpa bostad i Spanien håller i sig. Nu går Next Casa, en av de dominerande spanienmäklarna, med inriktning på kunder från Sverige och Skandinavien, in i Mäklarringen Spanien. I första hand i Costa Blanca, Torrevieja, La Mata och Orihuela.

Läs mer: MÄKLARRINGEN EXPANDERAR I SPANIEN

ÖKANDE BOSTADSPRISER I SPANIEN

bostadspriser spanien
 
Kvartalsrapporten från Instituto Nacional de Estadísticas (INE) som släpptes 16 december visar att de spanska bostadspriserna i genomsnitt steg med 0,7 % under Q3 2013. Detta är första gången kvartalssiffrorna stiger sedan Q2 2010.

Läs mer: ÖKANDE BOSTADSPRISER I SPANIEN

PENSIONÄRER VILL FLYTTA UTOMLANDS - NY AVHANDLING FRÅN UMEÅ UNIVERSITET

Fler och fler svenska pensionärer bosätter sig utomlands under delar av året för att njuta av “det goda livet”, slippa kalla och mörka vintrar, för hälsans skull, eller av skatteskäl.

– Det handlar både om ett strategiskt och känslomässigt val, säger Ulrika Åkerlund, doktorand vid Umeå universitet.

 

Läs mer: PENSIONÄRER VILL FLYTTA UTOMLANDS - NY AVHANDLING FRÅN UMEÅ UNIVERSITET

FLYTTA NED TILL VÄRMEN PÅ SOLKUSTEN - HYR DIN BOSTAD

 

Många är sugna att flytta ned till värmen, kanske till spanska Solkusten. Köpa hus eller lägenhet är ett intressant val för många. Men det finns andra alternativ och det är hyra en bostad och därmed känna sig för. Vi har här ett tips på ett byhus. Kolla!

Många äldre svenskar tittar på ett alternativ att bo vinterhalvåret i Spanien eller ett annat land med hyggligt vinterklimat. Slippa halka om kring i mörker och snö Det är ju också kring 100 000 svenskar som för närvarande bor i Spanien vilket är en hög siffra som talar sitt tydliga språk.

 

Läs mer: FLYTTA NED TILL VÄRMEN PÅ SOLKUSTEN - HYR DIN BOSTAD

PRISERNA PÅ HUS I SPANIEN

• Priserna på den spanska bostadsmarknaden sjönk under andra kvartalet 2013 med 0,8 %. Och på 12 månader har priserna sjunkit med 12,0%.

• Den ackumulerade nedgången har nu nått nära 50 % på Costa del Sol och i Katalonien och drygt 40 % på Costa Blanca. På Kanarieöarna och Mallorca är nedgången omkring 30 %.

• Antal sålda bostäder ökar dock med 2,9 % under de senaste 12 månaderna. Utländska köpare i Spanien ökar, i synnerhet i turistområdena, för åttonde kvartalet i rad.

Läs mer: PRISERNA PÅ HUS I SPANIEN