BO UTOMLANDS


MÅNGA SENIORER BLIR NU UTLANDSSVENSKAR - MEN GLÖM INTE FÖRSÄKRINGEN

Många svenskar, framförallt pensionärer flyr det svenska vinterhalvåret varje år. Dock finns det många som missar att teckna försäkring eftersom de förlitar sig på hemförsäkringen eller det Europeiska sjukförsäkringskortet.

 

Varje år när höstrusket börjar smyga sig på är det många svenskar som tar sitt pick och pack och flyttar till varmare breddgrader. Många av dessa är pensionärer som väljer ett varmt och behagligt klimat framför en kall och ruggig svensk vinter.

 

Dålig koll på försäkringsinnehåll

För knappt två år sedan medverkade vi i eftermiddagsprogrammet Förkväll där vi pratade om resesäkerhet och försäkringsfrågor samt chattade med tittarna. Efter avsnittet som handlade om seniorer som åker utomlands gick chatten varm efter programmet. Det visade sig att många hade dålig koll på sina försäkringar. Somliga visste inte att hemförsäkringen bara gällde under en begränsad tid och många trodde att de kunde förlita sig på det europeiska sjukförsäkringskortet vid resor inom Europa.

 

Begränsad tid med hemförsäkringens skydd

Hemförsäkringen gäller för det mesta i 45 dagar från utresedagen och hos vissa bolag i 60. När dessa dagar tar slut är det viktigt att ha ordnat försäkring för resterande tid om du inte vill stå helt utan försäkring.

 

Sjukförsäkringskortet räcker inte

Att använda det europeiska sjukförsäkringskortet istället för reseförsäkring är inget varken vi eller försäkringskassan rekommenderar. Kortet ger dig rätt att få kommunal sjukvård på samma villkor och till samma pris som landets invånare. Dock gäller det inte privat sjukvård, hemtransport, eller andra viktiga moment som en reseförsäkring innehåller.

 

Enkelt att teckna reseförsäkring

Att teckna en försäkring som tar vid efter hemförsäkringen är inte svårt och kan göras under resans gång om man så skulle vilja. Det är inte kört bara för att man har lämnat Sverige. Det viktiga är däremot att teckna och betala försäkringen innan hemförsäkringens skydd har gått ut.

 

Reseförsäkring Smart ger ett bra skydd

Till resglada seniorer upp till 70 år rekommenderar vi Reseförsäkring Smart, antingen från första dagen eller från dag 46 det vill säga efter hemförsäkringens skydd. Smart går att teckna med eller utan självrisk och innehåller förutom vårdkostnader även hemtransport, anhörigas resa till svårt sjuk, ansvarsskydd, överfallsskydd, rättsskydd med mera. För våra kunder som är över 70 år erbjuder vi Reseförsäkring Komplett.