BO UTOMLANDS


SPANSKA MARBELLA LOCKAR MÅNGA ATT FLYTTA DIT

Den andalusiska staden Marbella, på spanska Solkusten, visar en positiv nettoinvandring under det gångna året 2011, med 2.752 personer. Utländska medborgare och invånare i andra andalusiska städer har drivit upp omflyttningarna och fortsätter att göra Costa del Sol, i allmänhet, och i synnerhet Marbella, till en av de mest önskade destinationer för dem som vill starta ett nytt liv. I själva verket är en annan kuststad, Benalmádena, med som är på andra plats i "rangordningen".

Under det gångna året beslutade 5160 människor som bor i kommunen Marbella att packa och flytta. Av dessa valde 4.347 att bosätta sig i en annan del av Spanien (2874 i Andalusien, och 1.473 i övriga autonoma regioner). 813 personer en längre resa till utlandet.

Av de utlänningar som började leva i Marbella förra året, är 46% mellan 16 och 39 år, 30%  i åldersgruppen mellan 40 och 64. De över 65 år som bosatte sig i staden var bara 256, vilket motsvarar 8 procent av den totala. Vilket förvånar kanske då många tror att exempelvis svenska pensionärer flyr till värmen på höstens dar.