BO UTOMLANDS


SEMESTERHUS I FRANKRIKE OCH SPANIEN

NOVASOL stärker sin position i Sydeuropa – tar över franska Villégiatour och spanska Bética Rural
 
Med omedelbar verkan har semesterhusförmedlaren NOVASOL köpt upp Villégiatour och Bética Rurals förmedling av hus och lägenheter. Franska Villégiatour är beläget i Montélimar, Provence medan spanska Bética Rural ligger i Córdoba, Andalusien.
Uppköpet av Villégiatour innefattar drygt 400 semesterhus i södra Frankrike och från Bética Rural ansluter cirka 140 semesterhus till de 30 000 hus NOVASOL sedan tidigare förmedlar i Europa. Samtliga hus går direkt in som bokningsbara hos NOVASOL och företagets samarbetspartners.
 


Etablerade semesterhusförmedlare
Villégiatour, som grundades av Eric Latarche, är en etablerad och välkänd leverantör av semesterhus i Frankrike. Företaget har funnits länge och är framför allt känt för sin goda lokalkännedom och service. Latarche kommer, tillsammans med den nuvarande personalen hos Villégiatour, att fortsätta arbeta från kontoret i Montélimar men istället verka som ett lokalkontor för NOVASOL. För gäster som hyr hus genom NOVASOL, innebär det en ökad service och fler valmöjligheter.
 
Bética Rural grundades av José Manuel Matencio och har genom åren specialiserat sig på landsbygdsturism med kvalité. Det är framför allt semesterhus med egen pool som finns i utbudet och de flesta av husen är belägna i och omkring Andalusiens vita städer.
 
Fjärde uppköpet i år
Uppköpen i Frankrike och Spanien innebär att NOVASOL totalt i år har tagit över fyra semesterhusförmedlingar vilket ligger i linje med företagets utvecklingsplaner i att stärka positionen som Europas ledande förmedlare av semesterbostäder.
 
Att det hos svenskar finns ett ökat intresse för att hyra hus i Spanien och Frankrike under semestern är något man på Sverigekontoret hos NOVASOL har märkt.
 
– Vi ser mycket positivt på tillskotten då vi, både för detta och nästkommande år, har sett en stor ökning i antalet bokningar till Spanien och Frankrike, säger Torbjörn Fredman, Sverigechef på NOVASOL.