BO UTOMLANDS


SVENSKAR KÖPER HELST BOSTAD I SPANIEN

spanien bostadskpare
 
Det svenska intresset för att köpa bostad i Spanien håller inte bara i sig, det ökar. Populäraste sökordet bland bostadsannonser i utlandet är Spanien enligt färska siffror från Blocket. Enligt Mäklarringen Spanien är de mest efterfrågade orterna Marbella, Fuengirola, Benalmadena, Nerja och Torrevieja.


Bostäderna ska ha ett centralt läge med gångavstånd till shopping och strand. Ett område där intresset blir allt större är Barcelona där Mäklarringen inom kort öppnar kontor. 
 
-  Att Spanien blivit alltmer populärt ser vi tydligt i fritextsökningarna bland Blockets utlandsannonser under 2012. Fler spanska platser kliver in på tio-i-topp-listan där Barcelona och Nerja är nykomlingar, säger Linnéa Aguero, pressansvarig på Blocket.
 
Spanien var det populäraste sökordet på Blocket inom kategorin bostäder utland under 2012.
 
-  Ofta har kunderna sett en annons på bostaden de är intresserade av på till exempel Blocket. Sedan flyger de ned hit och vi visar dem runt till de bostäder de vill titta på. Vi säljer lägenheter över hela Spanien idag men har butik på Solkusten, i Fuengirola. Nu öppnar vi också butik i Barcelona på grund av det snabbt växande intresset för området, säger Michael Irgens, Mäklarringen i Spanien.
 
Populärast är bostäder där bil egentligen inte behövs. Centrala lägen med gångavstånd till shopping och strand är attraktivt.
 
-  Många söker sig till orter där det är nära till flygplatsen och dit man kan flyga till bra priser, säger Michael Irgens.
 
Mäklarringen deltar under mässan Köpa hus utomlands på Globen Annexet den 9-10 februari med bostäder i Spanien och Turkiet.