BO UTOMLANDS


BOSÄTTA SIG I SYDSPANIEN

camino a la playa
 
Tips på tre fina lägenheter i sydspanien.
Att bosätta sig i Spanien under vinterhalvåret är det många av oss nordbor som provar på. Vi har via en av våra läsare av vår sajt, seniorerplus, fått tre fina tips där du via ägaren direkt får ta del av dessa.
Lägenheterna hyr man och de ligger på spanska Solkusten i Estepona.

 

Att hyra en lägenhet är ett bra val, då kan man känna sig för innan man kanske går vidare och köper ett ställe. Det är en hel del man vill ska fungera rätt och just hyra betyder att man inte låser upp sig allt för mycket.
Vi kommer här på seniorerplus berätta en hel del annat om att bo på Solkusten. Vi har provat på att bo i ”värmen” denna vinter. Fler reportage kommer framledes.
 
Estepona
Stranden i Estepona är lång, bred och vacker, utmärkt för strandpromenader. Området är perfekt för dem som vill sporta under semestern. Golfutbudet omkring Estepona är också utmärkt, utflyktsmöjligheterna likaså.
Bostadsområden växer snabbt upp runtomkring Estepona dit många har dragits av de lägre bostadspriserna.
 
Nöjeslivet är inte lika hektiskt som i andra kustområden i Spanien men det finns gott om bra restauranger och uteställen. Estepona marina, småbåtshamnen är promenadområdet på dagarna och nöjeskvarteret på kvällarna. Fiskehamnen är ännu av stor betydelse för staden. Fisk är vanligt på tapasdisken.
 
Bergen som ligger bakom staden heter Sierra Bermeja och är till stor del naturpark. Klimatet ändras otroligt mycket i bergen. Vilda bergsgetter och barrträd liknande julgranar av ”Pinsapo” arten vilka är unika i Europa tillsammans med storslagen utsikt gör området väl värt en utflykt för naturälskare.
 
Lägenheterna
De är tre olika lägenheter vi tipsar om här och det är från en direktkontakt med vår källa i Spanien, som du kan kontakta om du vill veta mera. Vi har kollat in alla tre lägenheterna och de är i mycket bra skick och vi kan varmt rekommendera dessa.
 
 
 
portal 
Mitt i hjärtat av Esteponas gamla byggelse har du detta typiskt spanska ”byhus”. Ett hus på 150 m² som rymmer en större familj. Minsta hyrestid är en vecka. Pris 1 vecka 380 €, 1 månad 600 € (inte juli, augusti och september). Pris från 1:a juli till 15 september, 1 vecka 500€, 2 veckor 900 €.
 
 
 
fachada 
Lägenhet i Estepona, nära playan. (Calle Lazaga). 100 m², hyrestid minimum 1 vecka, pris 1 vecka 350 €, 1 månad 550 €. Pris för juli till 15 september 1 vecka 460 €, 2 veckor 820 €.
 
 
 
azotea 
Lägenhet i gamla Esteponas charmiga stad (Calle Baleares). 70 m², lämpligt för fem personer. Fin takterass, som gör att man ser ut över havet och gamla staden. Minsta hyrestid en vecka. Pris 1 vecka 200 €, en månad 350 € (inte juli, augusti och halva september).
 
Vill du veta mer om detta boende i Estepona kontaktar du Teresa Mena på denna adress Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Inger +34610936383. Teresa pratar bra engelska.