BO UTOMLANDS


FLYTTA NED TILL VÄRMEN PÅ SOLKUSTEN - HYR DIN BOSTAD

 

Många är sugna att flytta ned till värmen, kanske till spanska Solkusten. Köpa hus eller lägenhet är ett intressant val för många. Men det finns andra alternativ och det är hyra en bostad och därmed känna sig för. Vi har här ett tips på ett byhus. Kolla!

Många äldre svenskar tittar på ett alternativ att bo vinterhalvåret i Spanien eller ett annat land med hyggligt vinterklimat. Slippa halka om kring i mörker och snö Det är ju också kring 100 000 svenskar som för närvarande bor i Spanien vilket är en hög siffra som talar sitt tydliga språk.

 

Allt fler uppgifter pekar på att fastighetsbranschen på Costa del Sol håller på att ta fart igen. Försäljningen av bostäder i provinsen Málaga(Solkusten) steg med 40 procent under september jämfört med samma månad ifjol. 

Och det är köpsugna utlänningar som vi nordbor men även ryssar, belgare och britter som köper. Bostadsmarknaden bland inhemska köpare förblir dock fortsatt kärv på grund av arbetslöshet, ekonomisk osäkerhet och vägran från bankerna att låna ut pengar. Nationellt så minskade försäljningen av bostäder med 8,6 procent.

Byhus

Vi har tips om ett charmerande byhus i Estepona. En liten stad efter Solkusten, där detta hus ligger i den gamla stadsdelen av Estepona. En stadsdel som piffats upp det senaste åren på ett charmigt vis.

När man hyr hus ska man också som frusen svensk veta att det kostar att värma upp, el i Spanien är ingen billig sak och på Solkusten kan det under vinterhalvåret och på nätterna blev kallt och fuktigt. Då värmer element men kostar rejält. Du ska också räkna in vatten och internet(som är lätt att ordna idag).

Jo, här lite fakta om detta byhus som vi nämnde inledningsvis:

”Hyr vackert renoverat gammalt hus i centrum av Estepona, nära stranden. 4 sovrum, 2 badrum, kök, tvättstuga, uteplats och solarium. Kök med kylskåp, mikrovågsugn och köksredskap. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Lugn och fridfull gata. Nära att gå till stranden snabbköp, barer och affärer. I de omgivande bergen,  € 550 / månad att hyra lång säsong”, allt enligt den spanska uthyraren.