BO UTOMLANDS


HYR HUS I ANDALUSIEN

 

Sugen på ett annorlunda och spännande boende? Varför inte söka dig till Spanien, Andalusien. Vi har hittat ett spännande och fantastiskt hus som man kan hyra(det finns billigare också i samma privata område) Ligger i  Pampaneira, en av Poqueira-dalens mest besökta byar.

Pampaneira fick 1976 pris som den vänligaste, vackraste och mest välskötta byn i Granada-provinsen och 1978 pris som vackraste spanska by!

Husen(i byn)ligger samlade i grupper och är tätt sammanbyggda kring de smala gränderna. Det är en traditionell byggnadsstil från den moriska tiden och lär ha en viss likhet med berbernas bergshus i Nordafrika.

Platta tak, med cylinderformade skorstenar. Taken lämpar sig utmärkt för torkning av t ex grönsaker som majskolvar och paprikor.

 Man förtjusas också över de vackra blomsterprydda balkongerna: ”tinaos”.  Härligt att ströva  runt i gränderna och njuta av upplevelsen och utsikten.

Eller upptäcktsfärd i de många små och spännande butikerna – eller kolla in  bylivet från någon av de trevliga barerna eller caféerna.

Den storslagna naturen tar nästan andan ur oss.

Huset på bilden kostar 600 euro att hyra, per månad och då ingår allt. På området finns en fin pool man kan plaska runt i. Tre sovrum får du också och en fantastik natur runt dig med porlande bäck, som extra trivsamt inslag.Ligger i naturparken för Sierra Nevada. Det mäktiga och snöklädda berget.

675 932 132 är numret i Spanien, eller kontakta oss på seniorerplus så kan vi hjälpa dig till rätta.