BRA BOK


HAVET RÄCKER INTE

Havet räcker inte - Bokrelease 14/1-13

Bokrelease 14/1-13

HAVET RÄCKER INTE - en liten roman om de stora frågorna i livet
Havet räcker inte är en berättelse om ensamhetens olika skepnader och om frusen kärlek. Men den handlar också om varma relationer och om öppen, varm kärlek till livet.
Ann Beskow målar en bild av Lone under ungefär tio år av hennes liv. Hon är en ung kvinna som alltid känt en stor ensamhet inom sig. Så träffar hon Hannes. I sitt liv med honom och deras lille son Elias upplever Lone närhet och värme för första gången i sitt vuxna liv. Så händer något som omkullkastar allt.

 

Stämningarna i boken är nära knutna till naturen och språket är avskalat. Berättelsen är en fiktiv historia som börjar i Dalarna och slutar i Göteborg, en geografisk förskjutning som går att återfinna i författarens egna liv. Havet räcker inte väcker många frågor som kan leda till tankar och samtal om livets njutningar och utmaningar. Den leder också tankarna till vad som händer med oss, när vi går från att vara två i en relation till att bli en familj på tre.

Om författaren
Ann Beskow är sjukgymnasten som lät sitt intresse för politik ta över och blev heltidspolitiker på lokal, regional och internationell nivå. Numera har Ann flyttat från Orsa till Göteborg och låter skrivandet ta alltmer plats. Hennes stora intresse för samhällsfrågor kretsar ofta kring hur vi människor förhåller oss till varandra. Inom de politiska områdena kultur, barn, skola och arbete har Ann ofta setts och hörts.