BRA BOK


VATTNET I MARS

vattnet i mars
 
Nu kommer Mikael Fant med en ny bok, Vattnet i mars som är en roman om svek och lojalitet, sorg och omsorg, brott och uppbrott.
Systrarna Eva, Agneta och Maja med familjer samlas i barndomshemmet i Nedansjö för att begrava sin mamma Inga, och ingenting kommer någonsin att bli som förut. I en ringlande rad färgstarka personporträtt skildras en familj med ömhet och skärpa och ett år då allt välts över ända.


”Det är ett pusseldrama om en egensinnig familj, dess sorg och livshunger under ett år, genom tre generationers ögon. En såpa med storhetsvansinne, med tre väldigt olika systrar runt de 40 i centrum. Relationsporr för intellektuella.” Så beskriver Mikael Fant själv sin andra roman.
 
Om författaren
Mikael Fant är född 1971 och bor i Malmö och Sövde med sin sambo och dotter. Han är frilansande översättare, redaktör och skribent och debuterade 2008 med Grundläggande genetik – en roman om blåögdhet och halva sanningar, en roman som fick ett fint mottagande på kultursidor och bland landets bokbloggare.
 
I Aftonbladet kunde man läsa att det var en ”originell berättelse i nutid och 60-tal med många cliffhangers”, och i Södermanlands Nyheter skrev recensenten att ”Fants förmåga att skildra, hålla isär och skapa sympati för spridda generationers händelser gör att berättelsen blir ett kalejdoskop där åldrar, relationer och versioner av sanningen går in i varandra”.
 
Fant erhöll 2008 Stora Läsarpriset i kategorin Årets debutant för Grundläggande genetik. 2010 utgav han novellen Brorsan gillar lila, som hamnade på andraplats i tävlingen Umeå novellpris. Samma år nominerades Fant till Ystad Allehandas Kulturpris.