BRA BOK


HASSE ANDERSSON SLÄPPER BIOGRAFI TILL HÖSTEN

Hasse Andersson
 
Till hösten släpps boken Jag har skrivit mina sånger, som skrivits av artisten Hasse "Kvinnaböske" Andersson och frilansjournalisten Michael Nystås.


Boken Jag har skrivit mina sånger  baseras främst på ett antal längre intervjuer som ägt rum på olika platser i landet från sensommaren 2009 och framåt, men även på ett betydande antal tidningsklipp, recensioner, inslag i radio, tv och bloggar. Hasse berättar öppenhjärtigt om sin barndom, uppväxt och sin väg in i musiken, och väjer inte för de dramatiska händelser som präglat honom.
 
I boken berättar Hasse om sin vänskap med Alf Robertson, Östen Warnerbring, Gösta Linderholm, Kal P Dal och många fler av dåtidens stora svenska artister. Han berättar om hur han turnerat med Kikki Danielsson, haft Carola som förband och petats från Gröna Lund av Herreys.
 
Vi får veta allt om tillkomsten av Hasses många älskade sånger och skivor, och får en bred bild av honom som person, sångare, låtskrivare, revyskådespelare, och inte minst entreprenör – Hasse drev i många år nöjestemplen Hasses Lada i Båstad och Valsverket i Degerfors.
 
Nu berättar Hasse för första gången om sitt liv i en biografi, skriven tillsammans med frilansskribenten Michael Nystås.
 
Smakprov från Youtube på sången Älgahund som aptitretare innan boken kommer.