MATLÅDAN


PÅSKDUKA EN TREVLIG SAK

 

Experimentera med roliga och fina dukningar till påskens måltider och låt barnen vara med! Färgglada dukar eller tabletter med servetter till och glada vårblommor. Påsken är oftast gul, men det måste inte vara gult för att det är påsk, även andra färger kan passa. Limegrönt, orange, terrakotta – våga experimentera! Blanda gammalt och nytt!

Läs mer: PÅSKDUKA EN TREVLIG SAK

INGEN JUL UTAN JULSKINKA

julskinka
 
Julskinkan är ett måste på julbordet. Här får du veta lite mer om julskinkan sammanställd av Svenskt Kött.

Läs mer: INGEN JUL UTAN JULSKINKA

SVAMPENS HISTORIA - BOK OM MATSVAMPEN

 

Den svenska matsvampens historia tar sin början i 1600-talet, då svampen inte förtärdes alls, och vidare framåt genom århundradena. Vi får följa svampens intåg i vardagen hos svenska familjer och kockar. Matsvampen introducerades i Sverige bland adeln och spreds först till storstäderna, och senare ut till landsbygden som var motståndiga vad gällde att använda svamp i matlagning. Svamp plockades där främst för att säljas till fint folk i städerna, och plockades då av kvinnor. Det hänger i än idag då det fortfarande främst är kvinnor som både plockar och äter svamp. 

 

Läs mer: SVAMPENS HISTORIA - BOK OM MATSVAMPEN

DRYCK SOM BLIR RETRO

Jägermeister behöver sällan någon större presentation, och går inte heller att kategorisera i någon produktgrupp - Jägermeister är Jägermeister.

De flesta av oss känner igen den klassiskt gröna flaskan och hjorten som pryder dess logotype.

 

Läs mer: DRYCK SOM BLIR RETRO

SE UPP MED SMITTADE BÄR

Livsmedelsverket ger två olika råd om frysta bär. Det ena rådet gäller frysta jordgubbar från Marocko och Egypten. Det ena rådet gäller frysta importerade hallon.

 

Läs mer: SE UPP MED SMITTADE BÄR