MATLÅDAN


MAT DÅ MAN HAR BRÅTTOM

Barilla lanserar färdigrätter – Ta del av det italienska köket, utan spis och kylskåp
Middag på 90 sekunder, färdigrätter som går snabbt att laga till.
– Vi ville ge människor möjligheten att avnjuta en äkta italiensk
måltid, när som helst och överallt.
Det kan vi nu göra med våra nya färdigrätter som kommer i tre klassiska recept, tillagade utan konserveringsmedel, säger Åsa Hermansson, nordisk marknadschef på Barilla.


Barilla är världens mest kända pastatillverkare och den snabbast växande italienska leverantören av pasta och sås i Sverige. Med sin nya produktkategori tar företaget nu steget in på området färdigrätter och bortsett från att Barilla redan har trovärdighet som leverantör av läckra smaker, förväntas de nya rätterna med italiensk pasta och sås bli ett välkommet tillskott i kategorin. Detta tack vare den innovativa tillagningen och förpackningen som möjliggör ett nytt konsumtionsbeteende eftersom de inte behöver kylas.
 
För färdigrätterna använder Barilla en avancerad konserveringsprocess där hög värme tillförs under packningen, vilket ger en mycket lång hållbarhet. Tekniken gör också att rätterna inte behöver förvaras i kylskåp eller frys före konsumtionstillfället. En ny förpackning håller pasta och sås separerade fram tills den ska ätas. Det gör den inte bara lätt att tillreda, utan pastan behålls också ”al dente” samt att den goda smaken man kan förvänta sig från Barilla består.
 
Rätterna går snabbt att tillreda och är färdiga att ätas efter endast 90 sekunder i mikrovågsugnen.
 
 – Precis som för de italienska klassikerna parmesanost och parmaskinka,
är detta ännu en smakupplevelse som har lång hållbarhet med hjälp av en smart konserveringsmetod. Rätterna är framtagna för att passa en modern livsstil och kan förvaras i väskan eller skrivbordslådan vilket gör att de passar utmärkt efter exempelvis träningen på lunchen eller då tiden inte räcker till för matlagning på kvällen. Alltid nära till hands i den stressiga vardagen, säger Åsa Hermansson, nordisk marknadschef på Barilla.
 
De nya rätterna är tillagade med noga utvalda råvaror, baserade på genuina
italienska recept inspirerade av medelhavsdieten. Rätterna kommer i smakerna Bolognese (klassisk köttfärssås), Basilico (med basilika och tomat) och Verdure (blandade grönsaker).
 
Rätterna är tillagade utan konserveringsmedel och innehåller endast mellan 373 och 386 kalorier per portion. Pastan är densamma som Barillas populära torra durumvetepasta. Barillas färdigmat finns i välsorterade livsmedelsbutiker från och med januari 2013.
 
Då produkterna inte är kylvaror kommer de hittas i pastahyllan intill Barillas övriga sortiment.