MATLÅDAN


GRILLA GRÖNSAKER

grilla
 
Nu när den försenade våren börjar ta fart, är det dags för grillning.
Det börjar bli mer populärt att även grilla grönsaker till köttbitarna. Det finns många grönsaker som lämpar sig för grillen. Majskolvar, lök, färska champinjoner, paprika och körsbärstomater brukar tillhöra några av favoriterna.


Ett bra knep när man grillar grönsaker är att använda grillpinnar,  det blir då lite enklare att hantera grillningen.
 
Ny grillolja anpassad för grönsaker
En viktig del i att lyckas med sin grillning är smaksättningen.
Santa Maria lanserar nu grilloljan BBQ Grilloil Tomato & Herbs med förhoppning att fler ska lägga grönsaker på grillen.
 
–  Vi svenskar grillar inte bara kött längre, säger Jesper Mårtensson, Brand Manager Flavouring på Santa Maria. Det finns ju så mycket goda alternativ. Många vill grilla vegetariska alternativ och tillbehör men är osäkra på hur de ska få bra resultat. Med den här grilloljan som är speciellt framtagen till grönsaker, får de en vacker yta och fyllig smak. Det gör det lika enkelt som det blir gott och får oss att hoppas att fler ska våga prova mer grönt på grillen.
 
–  Santa Maria ska alltid erbjuda innovativ och spännande smaksättning till det mesta som läggs på grillen, fortsätter Jesper Mårtensson. Det ska finnas något för alla; den som gillar lite hetare mat, den som föredrar grönsaker och den som vill hålla sig till klassisk grillning. Med årets nyheter vill vi erbjuda en bra blandning av produkter så att alla hittar sin favorit.
 
BBQ Grilloil Tomato & Herbs är en grillolja som passar extra bra till grönsaker och ger dem en vacker yta och fyllig smak. Tomato & Herbs penslas på både före och under grillningen och ger en läcker, förhöjd grillsmak. Grilloljan kan naturligtvis även användas till kött, fisk och fågel.