MATLÅDAN


ROSTA DIN FÄRSKPOTATIS - ETT GOTT RECEPT

Prova att rosta färskpotatisen, den blir otroligt god! Vill ni att det ska gå riktigt snabbt, ta då och förkoka potatisen i ca 5 minuter innan ni sätter in den i ugnen. Rätten passar utmärkt till grillat kött eller fisk.

Rostad örtig potatis 4 portioner 550 g Solist, Magda eller egen favoritsort 150 g morötter 2 st (200 g) lökar, gul eller röd 10 st vitlöksklyftor 1 kruka (20 g) rosmarin, färsk 1½ msk olivolja/rapsolja 1 tsk salt 1 – 2 krm svartpeppar, grovmalen Färsk rosmarin till dekoration

1. Värm ugnen till 225°C.

2. Tvätta potatisen, om ni inte köpt redan tvättad potatis.

3. Skala morötterna och dela dem i stavar.

4. Skala och klyfta löken. 5. Skala vitlöksklyftorna.

6. Klipp rosmarin i centimeterstora bitar.

7. Blanda alla ingredienser i en långpanna.

8. Tillaga tills potatisen har innertemperaturen 94°C. Används vinterpotatis ska innertemperaturen vara max 96°C. Dekorera med färsk rosmarin. Näringsinnehåll per portion: Energi 190 kcal/810 kJ Protein 3 g Fett 7 g Kolhydrater 28 g