MATLÅDAN


HÄRLIG POTATISSALLAD - CROSS OVER

En spännande kombination av form och smak som passar bra till picknicken eller som buffémat. Servera gärna kycklingspett eller grillad kyckling till.

 

Potatissallad ”Cross over”

 

4 portioner

 

800 g    välj din egen potatis favoritsort  

120 g    morötter

1 kruka (10 g)  koriander/bladpersilja, färsk, hackad

 

Marinad

1 dl        kokosmjölk

2-3 st    vitlöksklyftor, hackad el pressad

½ lime   limeskal

1 tsk      salt

2 tsk      ingefära, riven

1 tsk      honung

 

Rivet skal av lime eller koriander som dekoration. 

 

1. Koka upp vatten i en kastrull.

2. Skala potatis och morötter.

3. Riv potatis och morötter grovt i matberedare eller på rivjärn.

4. Lägg den rivna potatisen i ett durkslag och spola av med kallt vatten. 

5. Lägg ner potatis och morötter i kokande vatten i ca 2 minuter.

  Obs! Spänsten ska finnas kvar.

6. Häll potatis och morötter i ett durkslag och spola försiktigt med kallt vatten

  så att strimlorna kyls och låt rinna av.

7. Blanda potatis och morötter med marinad och koriander i en skål. Smaka av.

8. Garnera med rivet skal av lime eller korianderblad.

 

 

Näringsinnehåll per portion:

Energi 210 kcal/880 kJ  Protein 4 g  Fett 6 g  Kolhydrater 32 g

Receptmakare: Eleonor Schütt och Margareta Andersson

Bild: Björn Tesch