RESOR


cheap website hosting services

cheap website hosting services

POPULÄRA RESOR SPANIEN I TOPP

Hotell- och resesöksajten momondo.se lanserar nu Flygsökindex, som visar på hur vårt reseintresse förändras för de 20 mest populära resmålen i Europa och världen. Spanien, London, Amsterdam och Dubai är några som ökat i intresse bland svenskarnas mest sökta resor under första kvartalet, jämfört med tidigare år. Bali ökar mest som sökt resedestination.

Svenskarnas resvanor förändras mer än vad man kan tro från år till år. Nu har hotell- och resesöksajten momondo.se lanserat sitt kvartalsindex över svenskarnas 20 mest populära destinationer i Europa och världen. momondos nya Flygsöksindex kommer varje kvartal och ger en tydligare bild av hur svenskarnas resvanor förändras över tid.

– Vår nya Flygsökindex uppmärksammar vilka våra favoritdestinationer är just nu, och hur intresset förändrats från året innan. Väder, nya trender och andra omvärldsfaktorer som exempelvis politisk oro spelar stor roll för var vi drömmer om att resa, och det är intressant att se hur pass mycket det i kombination med säsong kan påverka våra resmönster från år till år, säger Robin Eriksson, talesperson för momondo i Sverige.

Läs mer: POPULÄRA RESOR SPANIEN I TOPP

TIPS TILL DIG SOM ÅKER TILL TENERIFFA OCH GRAN CANARIA

Kanarieöarna med sin sol och sina bad fortsätter att vara ett av de mest populära resmålen för vi svenskar. Vi har rest till Gran Canaria och Las Palmas och tog oss med snabb katamaran till Teneriffa för att kolla. Vi fortsätter här med våra populära resereportage.

Läs mer: TIPS TILL DIG SOM ÅKER TILL TENERIFFA OCH GRAN CANARIA

RES IVÄG OCH FIXA TILL DIN HÄLSA

Sifo-undersökning bekräftar hälsovinster vid resor
Experterna är eniga och vetenskapen bekräftar: att resa är bra för vår hälsa, särskilt resor till värmen. En Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av Apollo visar detsamma. Resans positiva effekter sitter i även efter resan och de psykosociala effekterna är mer varaktiga än de fysiska.

Läs mer: RES IVÄG OCH FIXA TILL DIN HÄLSA

ÅRETS POPULÄRASTE RESMÅL

hny
 
Inför årsskiftet har resebyrån Ticket har sammanställt svenskarnas resande 2013. Årets populäraste resmål var den turkiska rivierans huvudstad Antalya. Det visar Tickets totala bokningsstatistik för hela året. Gran Canaria fick nöja sig med en god andraplats på topplistan. Årets raketer var storstäderna London och Paris som ökade med 57 respektive 64 procent.

Läs mer: ÅRETS POPULÄRASTE RESMÅL