RESOR


NORRMÄN LOCKAS TILL VÄSTERBOTTEN

 
vasterbotten
 
Sommartid kommer många norrmän till Umeåregionen för det fina vädrets skull. Vinter och vår är det fjällvärlden som gäller då de gästar de populära fjällorterna Tärnaby och Hemavan.
Under 2012 hade Västerbotten 222 000 norska gäster i länet. Det är framförallt familjesemester med sol, bad och shopping som lockar sommartid och vintertid är det skidåkning, skoter och småviltsjakt i fjällen.


Norge är vår största turistmarknad, tätt följt av den tyska och den ökar hela tiden. Den inhemska svenska turismen ökar inte nämnvärt men går inte heller ned, säger Ulf Figaro, projektledare marknad för Västerbottens Turism.
 
Satsning på norrmän
Tillsammans med Visit Sweden genomför Västerbottens Turism tillsammans med Destination Skellefteå, Destination Umeå , Destination South Lappland och Hemavan/ Tärnaby en kampanj för att öka gästnätterna från Norge.
 
Vi säljer in Västerbotten som ett "sydenparadis" till familjer och vi vill gärna locka livsnjutare i Nordland och Finnmarken i Norge som vill ta del av det moderna Västerbotten med unika boenden, som till exempel att bo bland trädtopparna vid Granö Beckasin med utsikt ut över Umeälven.
 
I nordnorge finns det 492 000 potentiella turister i Västerbottens närområde. Vi vet inte hur det kommer att slå ännu men intresset från norska medier är stort, säger Ulf Figaro.