RESOR


GRAND TOURS MEDVERKAR PÅ 60-PLUSMÄSSA

grand tours
 
Researrangören Grand Tours som är specialister på resor för vuxna kommer att medverka på stundande 60-plusmässa för seniorer i Uppsala.
Som renodlad researrangör för mogna resenärer har Grand Tours en naturlig plats på 60-plusmässan som hålls på Fyrishov i Uppsala 4-5 april.


- Pensionärer är ett vitt begrepp, då man kan vara allt från 60-90 åringar. Men dagens 60-plussare reser så länge hälsa och ekonomi tillåter, säger Tuwe Arvidsson, VD på Grand Tours.

 

Det ska vara bekvämt
Många äldre planerar för framtiden och den gyllene pensionsåldern, som ska innebära en ny tid för det man drömt om. Inte minst att fortsätta det livslånga lärandet genom möten och resor.

- Vi är sedan 30 år specialiserade på en mogen målgrupp, med paketerade resor som utmärks av att det är bekvämt, tryggt och familjärt, berättar Tuwe Arvidsson.

Fördelen är att det mesta ingår och att man har en svensktalande reseledare med sig. Exempelvis erbjuder Grand Tours flodkryssningar, ett mycket uppskattat sätt att resa. Med fördelen att man har sitt hotellrum med under hela resan.
 
- Våra resenärer tycker om att lära sig något när de reser. Därför har vi ofta med en ciceron, som har ett specialintresse eller är expert på området man reser till.

På 60-plusmässan kommer besökarna genom Grand Tours att få träffa på tre av dessa experter; Elisabeth Hedborg, tidigare SVT-utrikeskorrespondent i Ryssland, trädgårdsinspiratören Hannu Sarenström, känd från Gröna rum och Karin Björkegren Jones, yogainstruktör, journalist och författare. Alla tre håller varsitt inspirerande föredrag om sina specialområden, med utgångspunkt från ett moget perspektiv.
 
Resa ensam tillsammans
En annan trend som man ser är att många äldre reser på egen hand, tillsammans med andra. Av olika anledningar är man ensamstående, men vill ändå få fortsätta att kunna resa.

- Vi upplever en stor efterfrågan från ensamma som vill resa i grupp med likasinnande, där det uppstår gemenskap och man knyter nya vänskapsband. Det har lett till att vi arrangerar särskilda gemenskapsresor där man slipper betala extra för enkelrumstillägg, menar Tuwe Arvidsson.
 
Betydligt mer resvana
En annan sak att poängtera är att dagens seniorer inte är några duvungar, utan många har rest mycket utanför Sveriges gränser.
 
- Man är ofta mer resvana än vi som jobbar med resor och har därför mycket att ge tillbaka. Som arrangör är vi därför bortskämda med att få ha en positiv och personlig dialog med våra resenärer, vilket bidrar till att vi med deras hjälp alltid kan bli bättre, intygar Tuwe Arvidsson.