RESOR


ÅK PÅ AFRIKASAFARI I EUROPA

giraffer

 

Ta ett stopp i nordtyska Niedersachsen på vägen söderut på Autobahn A7 mellan Hamburg och Hannover. Här finns roliga fritidsparker och aktiviteter för hela familjen, vilket gör bilsemestern betydligt mindre stillasittande.

 

I Niedersachsen finns fler än 180 fritids-, upplevelse- och nöjesparker, och med Lüneburgheden har delstaten den högsta tätheten av nöjesparker i en enda region i Europa. Här kan resenärer resa jorden runt med några få mellanstopp: Om så piratjakt i Heide Park Resort Soltau, safari i egen bil i Serengeti Park Hodenhagen, se tropiska fåglar i Weltvogelpark Walsrode, vattennöje i Südsee-Camp eller en resa i mobilitetens futuristiska värld i Autostadt i Wolfsburg.
 
Läs om Niedersachsen och fler familjevänliga resmål i Tyskland i Tyska Turistbyråns nya familjekampanj på www.germany.travel/familjesemester. Kampanjen började den 20 maj och når ut till cirka 3,5 miljoner kontakter i Sverige. I familjenyhetsbrevet som kommer ut en gång per månad från maj till september kan man vinna familjeresepaket värda 9 000-18 000 kronor i varje utgåva. Vinsterna är sponsrade av Tyska Turistbyråns samarbetspartners i kampanjen – turistråden för de tyska förbundsländerna Niedersachsen, Mecklenburg-Vorpommern och Schleswig-Holstein, nöjesparkerna Europa-Park och Weissenhäuser Strand, blomsterön Mainau och den familjeinriktade hotellkedjan familotel. Key-accountpartnern i kampanjen är Stena Line som med Trelleborg-Sassnitz-linjen erbjuder den billigaste och kortaste sjövägen till Tyskland. Upp till tre barn under 14 år äter dessutom gratis under juni-augusti när en vuxen köper buffé.