RESOR


UPPLEVELSEN PRIORITET FÖR EN RESA

Att resa är en självklar lyx man ska unna sig anser majoriteten svenskar. Samtidigt förändras drivkrafterna till resan över tid och det som är högsta prioritet just nu är upplevelsen. Och den ska vara äkta.  Det är till och med viktigare än själva resmålet.

 

Anledningarna till att resa utomlands ser annorlunda ut idag jämfört med tidigare, och har utvecklats i takt med globalisering och förändrad tillgänglighet till exotiska platser. Idag reser en majoritet för att samla minnen och upplevelser snarare än att komma bort från vardagen.

 

- Det känns lite märkligt att säga det, men faktiskt är resmålet allt mindre viktigt. Det som ger tillfredsställelse är snarare upplevelserna under resan. Numer är sällan resmålet så uppseendeväckande eftersom alla reser så mycket, både i arbetet och privat. Istället söker vi aktiva och autentiska upplevelser, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

 

Apollo tillgodoser det nya behovet med att lansera en sida som samlar alla olika typer av upplevelser som man kan boka i samband med sin resa. Den innehåller allt från elefanttrekking och fågelskådning till matlagningskurser och vandringsturer.

 

- Det traditionella sättet är att söka resa efter resmål. Idag behöver man kunna söka upplevelsen först. Det är den som styr vilket resmålet blir. Hela idén med sidan är att ge kunden valmöjlighet och verktyg för att boka resan efter sina egna önskemål, fortsätter Kajsa Moström.

 

Det är inte bara sol och bad som är viktiga ingredienser i den perfekta resan som vi alla strävar efter.

 

- En semesterresa har en helt annan innebörd idag och står allt mer för upplevelser och det är vår uppgift att se till att det går att kombinera. Den här jakten på mer autentiska upplevelser har utvecklat vårt utflyktsprogram och samlingssajten gör det enklare för våra gäster att hitta dem, säger Kajsa.

 

Resmålen i Apollos utbud är rika på upplevelser av olika slag, fågelskådning på Tobago, vandring på Madeira, matlagning i Thailand eller elefanttrekking i Goa är bara några exempel. Upplevelserna är många och varierande.