SENASTE NYHETERNA


SENIORMÄSSA I UMEÅ LOCKADE JÄTTEPUBLIK

Seniormässan i Umeå som klarades på en dag  blev en dundersuccé. Kring 2500 glada besökare kom till mässan som bjöd på mycket flärd och underhållning.

- Vi blev tagna på sängen av anstormningen av allt folk som kom, säger arrangörerna - PRO Västerbotten.

Seniormässan på Nolia blev kanske den första mässan av en denna kaliber i Sverige och intresset var som sagt megastort. 

Inte enbart mängden av utställare utan också alla pensionärer som kom från när och fjärran imponerade. Men det fanns också en hel del ”yngre” som ville ta del av vad som erbjöds på mässan.

Trevlig underhållning i form av glada musikanter, körsångare i kubik och modevisningar.  Välfyllda seminarier fanns också som lockande inslag på mässan.

Här några röster:

 - En mycket trevlig utställning och jag är glatt överraskad av den här storleken och mängden besökare, sa Curt Persson, PRO:s ordförande, som passade på att framföra sitt budskap till den stora publiken.

- Vi hade nog inte kunnat drömma att det skulle komma så är mycket folk, säger PRO Västerbottens ordförande Ulla Holmberg. Hade vi vetat det så skulle vi givetvis ha utökat mässan med större ytor. Något vi får ta lärdom av till nästa gång.

- Jag har varit på många mässor med seniorer, men denna Seniormässa i Umeå var det bästa och jag varit på, tyckte Jonny Lövstrand, GrandTours.

Årets Senior korades också och det blev Ingegerd Björk från Skellefteå för sitt otroliga engagemang för att hjälpa äldre.