TEKNIK OCH IT HJÄLPMEDEL


NEXUS 4 SNART I HANDELN

FÖRSTA LEVERANS AV NEXUS 4 TILL SVERIGE VECKA 51
Nu meddelar LG Electronics att den första leveransen av Nexus 4 som är gemensamt utvecklad av LG och Google kommer till Sverige under vecka 51. På grund av stor efterfrågan globalt och många förhandsbokningar i Sverige kan det dock vara svårt att få tag i en Nexus 4 innan jul för de som inte redan förhandsbokat ett exemplar. Nästa leverans beräknas till Norden under januari 2013.
 Fina recensioner i fackpress
Nexus 4 har redan hunnit recenseras av svensk fackpress och modellen har lovordats av experterna. Tidningen M3 gerNexus 4 betyget 9/10 och utmärkelsen ”M3 Rekommenderar”, Digital Life menar att Nexus 4 är ”Förtrollande bra” och i tidningen Mobil får modellen utmärkelsen ”Toppbetyg” och recensenten menar att ”Ett attraktivt pris, lysande prestanda, den senaste och snyggaste versionen av Android, den stora skärmen, gedigen byggkvalitet och genomtänkt design är nog för att man ska rekommendera mobilen.

Nexus 4 är gemensamt utvecklad av LG och Google, och kombinerar sofistikerad hårdvarudesign från LG med den senaste versionen av Android™ för den bästa Google-upplevelsen.

– LG är stolta och glada över vara med om att bygga den senaste Nexus-mobilen, säger Dr. Jong-seok Park, President och CEO på LG Electronics Mobile Communications Company. Användarna kommer att älska den perfekt balanserade kombinationen av form och funktion med den senaste generationen av Android.

– Det här är första gången vi samarbetar med LG för att bygga en Nexus-produkt, säger Andy Rubin, Senior Vice President för Mobile och Digital Content på Google. Deras extraordinära kompetens har bidragit stort till projektet, och resultatet är en produkt som är fullspäckad av funktioner, känns bra i handen och är blixtsnabb under huven.

Fånga och dela med dig av världen runtomkring dig
Nexus 4 har en högpresterande 8MP-kamera som tar fantastiska bilder med Photo Spehere-funktionen, som låter dig fånga varje detalj av världen omkring dig. Med Nexus 4 kan du ta bilder åt alla håll som förenas i fantastiska omslutande ”Photo Spheres”, som placerar dig mitt i händelsernas centrum. Uppåt, nedåt och runtomkring; den här kameran är inte som någon kamera du tidigare sett. Fotona laddar också upp sig automatiskt med Instant Upload, så du behöver aldrig oroa dig för att bli av med en bild.

Bilderna vaknar till liv genom den fantastiska skärpan och de klara, naturliga färgerna hos den 4,7 tum stora True HD IPS Plus-skärmen med 1280x768-upplösning och en pixeldensitet på 320ppi. Glaset är mjukt rundat i kanterna vilket gör att fingrarna smidigt glider över skärmen, samtidigt som den banbrytande skärmtekniken Zerogap Touch gör att det känns som om du vidrör varje pixel. Skärmen skyddas av reptålig Corning® Gorilla® Glass 2.

Byggd för snabbhet
Nexus 4 är utrustad med den otroligt kraftfulla fyrkärniga Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro-processorn, som erbjuder snabbhet och prestanda så att det räcker och blir över. Surfa på grafiktunga webbsidor, spela krävande mobilspel och växla obehindrat mellan flera applikationer utan att missa någonting. Med 2GB RAM och den snabbaste versionen av Android hittills är Nexus 4 den rappaste smartphonen någonsin.

All information du behöver direkt i handen
Nexus 4 har de senaste Google-applikationerna och erbjuder det bästa från Google direkt i din hand. Den senaste versionen av Google Now är inbyggd, vilket gör att du kan känna dig ännu mer organiserad – få påminnelser om kommande flygresor, restaurangreservationer, hotellbekräftelser och till och med närliggande fotomöjligheter närhelst och varhelst du behöver dem.

Ta dig till rätt plats snabbt och enkelt med Google Maps™ för Android. Med turn-by-turn GPS-navigering, realtidsuppdaterad trafikinformation och vägbeskrivningar för bilvägar, promenadvägar och kommunaltrafik har det aldrig varit enklare att ta sig från A till B. 3D-kartor och högkvalitativa satellitbilder ger dig en mer realistisk känsla av vad som finns runt dig, samtidigt som funktioner som Street View och Indoor Maps gör att du alltid vet vad du har framför dig.