TEKNIK OCH IT HJÄLPMEDEL


LIKE-TV

Idag lanseras Like.tv – Sveriges första tjänst för social TV

Idag lanseras Like.tv, den första tjänsten i Sverige som kopplar ihop det som visas på TV med samtalen och informationen kring programmen på nätet. Like.tv samlar allt du behöver veta om alla program på alla kanaler, samtidigt som du tittar.
 


”Att använda en telefon, surfplatta eller bärbar dator samtidigt som man ser på TV känner många igen. TV engagerar många människor och diskussionen om vad du tittar på förs i realtid via sociala medier. Det är precis det behovet Like.tv fyller, det sociala TV-tittandet”, säger Alireza Tajbakhsh, ansvarig för Like.tv.
 
Like.tv, är en helt ny tjänst som samlar all information kring programmet du tittar på. Med Like.tv tar man reda på allt om det som går på TV i realtid, samtidigt som man kan delta i diskussionerna när det händer. Sportintresserade får in live-resultat, fakta, tabeller och odds direkt i sin surfplatta samtidigt som de följer matchen på TV. Tittar man på ett underhållningsprogram kan man kolla igenom alla nyheter om programmet, följa snacket som går på Twitter och ta del av det som skrivs på Facebook. Like.tv är helt unikt i Sverige, och kopplar ihop det traditionella TV-tittandet med samtal och information på nätet. Enkelt uttryckt, med Like.tv introduceras en helt ny plattform för social TV i Sverige.
 
”Vi älskar TV och sociala medier i kombination eftersom det förhöjer TV-upplevelsen på många sätt. Vi hoppas därför att Like.tv ska bli din kompis i TV-soffan som du kan använda för att ta del av det senaste snacket samt information om det du tittar på”, fortsätter Alireza Tajbakhsh.
Enligt analysföretaget Mediavision har 20 procent av hushållen i Sverige tillgång till surfplatta idag. I hushåll med tillgång till surfplatta sker TV-tittandet i hög grad parallellt med internetsurfandet. Hela 65 procent av dem med surfplatta säger sig surfa och titta på TV samtidigt.* Att samlas på sociala medier såsom Twitter kring snack om det som visas på TV sker i allt större omfattning. Enligt analysföretaget Lissly har 192 000 unika personer twittrat 880 0000 tweets om TV-relaterat innehåll i Sverige under de tre senaste månaderna. **
 
Like.tv lanseras exklusivt för nedladdning på iPad i App Store, och kommer att finnas tillgänglig på ytterligare plattformar inom kort.