TEKNIK OCH IT HJÄLPMEDEL


DORO LANSERAR NYA SMARTPHONES FÖR SENIORER

Doro tar fram nya smartphonemodeller anpassade för äldre.
Hälften av alla seniorer vill ha en pålitlig, elegant och användarvänlig mobil. Som svar på detta lanserar Doro ett nytt koncept inom användarvänliga seniortelefoner. En 3G-mobil som använder molnbaserade tjänster och smarta teknologier – Doro PhoneEasy® 622.


För seniorer som behöver assistans är Doro Secure® 681 det senaste tillskottet i Doro Secure®-portföljen och öppnar upp marknaden för telecare-leverantörer att erbjuda mobila lösningar.

”Vår Care-division riktar sig mot seniorer som behöver mer stöd. Nu behöver inte längre personer i behov av telecare-tjänster begränsas till att vistas i sin hemmiljö. Vi har gjort telecare mobilt, och genom Doro Secure® 681 säkerställt att användarens säkerhet inte äventyras”, säger Jérôme Arnaud, VD och koncernchef för Doro, i en kommentar.
 
Den andra hälften av seniorerna funderar aktivt på att uppgradera till en smartphone vid nästa köp av mobiltelefon, enligt IPSOS-studien. Mindre än en av fem äldre har i dag en smartphone vilket innebär en uppenbar marknadsmöjlighet för Doro att utveckla och erbjuda fler smartphones.

”Som svar på denna förändring kommer vi att lansera vår andra smartphone senare i år – Doro PhoneEasy® 810. Vi har nu skapat en smartphone som inte enbart innehåller modern teknik utan även är en tydlig utmanare i typisk Doro-stil och med denna produkt kommer vi att differentiera oss tydligt mot våra konkurrenter”, fortsätter Jérôme Arnaud.