TRÄDGÅRD


HUR EN TRÄDGÅRD BLIR TILL

Hur en trädgård blir till
 
Förverkliga din trädgårdsdröm
När Petra och Sven Lindvall tog över ett gammalt 1700-talstorp var den stora trädgården helt igenvuxen. Nu, tio år senare, har de förverkligat sin trädgårdsdröm och tillsammans med land­skapsarkitekten och författaren Torsten Wallin får vi här ta del av resultatet.


Han beskriver parets intentioner och hur trädgårdens tio olika rum stegvis har planerats och varsamt komponerats fram utifrån omgivningens förutsättningar. Samtidigt ger han praktiska råd om växternas placering och berättar om deras ursprung, men framför allt bjuder Torsten Wallin på stor inspiration till alla som själva vill göra verklighet av sina drömmar och skapa en trädgård från grunden, eller nya rum i sin befintliga trädgård.
 
Boken fungerar också som en handbok och innehåller teckningar och utförliga ritningar av hur man själv kan bygga staket, växthus och drivbänkar. Tillverka komposter, göra olika stenarbeten, ett svävande trädäck och en porlande bäck! Efter varje kapitel följer en sammanfattande växtlista. De förföriskt vackra bilderna återger huset och växterna under trädgårdens olika årstider.
 
Torsten Wallin är landskapsarkitekt med 30 års erfarenhet av planering och gestaltning av växtligheten i privatträdgårdar, parker och bostadsområden. Hur en trädgård blir till är Torsten Wallins tredje trädgårdsbok. 2010 utkom boken Sol och skugga. Han är också författare till Vildros och kaprifol - Trädgården på ön.

Utges av Norstedts.