TRÄDGÅRD


NY BOK LÖKAR & KNÖLAR

lökar & knölar
 
Lökar & knölar
Boken Lökar & knölar är en självklar fortsättning och ett trevligt komplement till böckerna Perenner, Gräs & bambu och Kryddväxter i serien Våra trädgårdsväxter. I likhet med dessa riktar sig boken till såväl nybörjare som entusiaster men också till proffs såsom plantskolor, trädgårdsarkitekter, anläggare och studerande.Boken består av två delar
Del ett ger mängder av planteringstips och förslag till användningsområden som rabatt, kruka, grusträdgård, stenparti, lökhus, lund, äng, osv. Första delen innehåller också handfasta odlings- och skötselråd som inköp, gödsel, vatt­en, förökning, klimat, jord och skadegörare. Vi får också en lathund för olika jordar, lägen och gnagarsäkert.
 
Del två är en utförlig uppslagsdel med över 1 700 växt-beskrivningar med råd om bra samplanteringsväxter, skötsel och kort kulturhistoria om växtens namn, användning och introduktion i Sverige.
 
Boken är rikt illustrerad med mer än 1 100 foton och illustrationer. Bilderna gör boken till både ett praktiskt referensverk och en inspirerande upplevelse.

Marie Hansson har arbetat med trädgård i mer än 15 år och är en av våra mest lästa trädgårdsskribenter men är också utbildad trädgårdsarkeolog och historiker.
 
Björn Hansson är en av våra främsta växt- och trädgårdsfotografer, dessutom utbildad biolog.Båda medverkar regelbundet i tidningen Allt om trädgård och har givit ut ett flertal böcker tillsammans.
 
Boken ges ut av Norstedts.